Toine Kets

Managing Director

Sunt născut în Olanda. Am studiat chimia și am lucrat ca chimist într-o fabrică de bere din Olanda. În acea perioadă, am devenit mult mai interesat de chimia dintre oameni decât de elementele chimice. Am decis să fac o schimbare în carieră, astfel că am început să studiez științele sociale (specializarea managementul resurselor umane și psihologie) și mi-am început cariera în domeniul resurselor umane în cadrul companiei Royal Philips Electronics, unde am lucrat timp de 12 ani ocupând diverse poziții manageriale. În timp ce am deținut poziția de director resurse umane, am fost solicitat să conduc proiecte care au vizat schimbări majore. Pentru a dobândi o experiență mai vastă, am studiat leadership-ul și managementul la Universitatea de Afaceri Nyenrode din Olanda. După finalizarea acestor studii, am fost numit director international resurse umane pentru grupul de afaceri CD/DVD. Acest grup de afaceri avea 8000 de angajați în aproximativ 10 locații din întreaga lume. În acea perioadă, afacerea avea o creștere rapidă ce presupunea procese precum inovare și producție. Am fost responsabil pentru toate locațiile grupului și pentru implementarea strategiei de afaceri cu privire la resursele umane.

În 1998, am fost solicitat să mă alătur unei firme de consultanță, în calitate de senior consultant. Am ocupat poziția de lider pentru proiecte majore, în special în sectorul industriei, sectorul bancar și sectorul ONG, cu o valoare de peste 500.000 euro. În același timp, am deținut calitatea de coach pentru organizații non-profit. Pentru a fi la curent cu noile informații, am urmat cursuri în domeniul terapiei comportamentale rațional-emotive (REBT, la Institutul Albert Ellis din New York)), am devenit trainer certificat MBTI (Myers Briggs Type Indicator) și am urmat studiile de masterat în cadrul Universității de Afaceri Nyenrode din Olanda (ex. John Kotter, Jim Collins, Robert Kaplan).

În anul 2002, am devenit unul dintre fondatorii O.O.R (Ordinul pentru Dezvoltarea organizațională și Managementul rezultatelor), o organizație-rețea pentru consultanții cu experiență din Olanda. La O.O.R., am dezvoltat un program special pentru dezvoltarea strategiei și implementarea cu succes la nivelul companiilor. Datorită acestor programe, am fost solicitat să susțin prezentări la diverse conferințe. Cea mai importantă de menționat este cea privind susținerea orelor de coaching, prezentare dedicată coach-erilor (de carieră) din Belgia.

În 2007, am fondat compania Actinote International SRL. În contradicție cu firmele de consultanță tradiționale (având o mulțime de persoane pe statul de plată), idealul meu este să lucrez numai cu profesioniști cu înalte abilități, într-o organizație-rețea. În acest fel, poți construi o echipă de experți care să se concentreze cu adevărat pe nevoile clientului. Experiența mea arată că acest mod de a lucra conduce la obținerea celor mai bune rezultate pentru clienți. Noi suntem specializați în leadership și (managementul) dezvoltarea echipei, coaching, programe de vânzări, reorganizarea și implementarea de schimbări (culturale). Feedback-ul pe care îl primim de la clienții noștri este că toate seminarele și trainining-urile organizate de noi sunt originale, pline de viață și axate pe modul de implementare. Am observat că oamenii apreciază și înțeleg cu adevărat exemplele concrete de viață pe care le folosesc la seminarele mele. Folosesc metode demonstrate noi, câteodată neobișnuite (lucrăm chiar și cu caii pentru atingerea obiectivelor noastre). Mă simt responsabil pentru rezultatele obținute. Acest lucru înseamnă că urmăm întotdeauna direcțiile de acțiune ale companiei și apoi ajustăm, dacă este necesar. Vreau să construim relații de durată cu clienții noștri.

Folosesc și cred în metoda ”vezi – simți – schimbi”. Cu ajutorul acestei metode, oamenii sunt ajutați să vadă. Situații fascinante, dramatic de atrăgătoare sunt create pentru a-i ajuta pe ceilalți să vizualizeze probleme, soluţii sau progrese în rezolvarea situațiilor de complăcere, strategie, delegare sau alte proiecte cheie. Vizualizările permit conturarea de idei utile care au o influență mai adâncă asupra oamenilor decât gândirea superficială.Tacticile de succes ”vezi – simți – schimbi” asigură rezultate uimitoare care iți taie respirația. Chiar și organizațiile mature (demodate, greoaie) pot să facă un salt în viitor. Leneșii încep să devină lideri. Liderii merg mai departe. La acest moment, lucrez pentru câteva companii multi-naționale, care au nevoie de sprijinul nostru pentru: dezvoltarea și implementarea de strategii, dezvoltarea leadership-ului, coaching de echipă, reorganizare și îmbunătățirea performanțelor în vânzări. Ca și proiecte recente în România, se numără: Coaching pentru liderii executivi (consultanță, comerț cu amănuntul, construcții, bănci și companii de training); Coaching de echipă (comerț cu amănuntul, domeniul farmaceutic și companii din industrie); Dezvoltarea leadership-ului (construcții, logistică și companii de vânzări cu amănuntul) și Programe care vizează schimbarea (construcții, logistică și companii farmaceutice).