Schimbări culturale

Cultura este cel mai important obstacol în calea schimbării organizaționale. În același timp, constituie condiția fundamentală pentru a schimba o organizație. De fiecare dată, se demonstrează că factorul uman este elementul esențial, care determină eșecul sau succesul schimbării. În cele din urmă, rezultatul final al schimbării depinde de modul în care este acceptată de oameni. Cu toate acestea, este bine cunoscut faptul că ‘latura umană’ a schimbărilor este în mare măsură subestimată.
Cultura definește comportamentul grupului. Schimbarea culturală are succes atunci când se intervine la nivelul interacțiunilor dintre oameni, al tiparelor comportamentale. Liderul este cel mai important factor în schimbarea culturii. Prin urmare, este esențial ca mentalitatea și comportamentul managerilor să reflecte cultura pe care doresc să o creeze ('pune în practică ceea ce predici '). Fără această congruență, nu există model de comportament, iar fără un astfel de model intervențiile liderilor sunt de la bun început lipsite de realism și nu sunt credibile. În afară de asta, liderul are un rol esențial în crearea situațiilor și condițiilor în care oamenii sunt pregătiți să îndrăznească și sunt dispuși să discute despre comportamentul lor.
Am lucrat cu companii având între 20 până la 12.000 de angajați, pentru a implementa o schimbare culturală de succes.  ​