Helga Meurs

Trainer

Sunt născută în Olanda și încă din copilărie am fost în permanență înconjurată de animale. Chiar și în timpul copilăriei, adulții erau surprinși de maniera sigură și ușoară în care mă descurcam cu animalele. Tot timpul după terminarea orelor de școală și în weekend-uri îl petreceam alături de cai.
După terminarea liceului, am studiat arhitectura spațiilor verzi și am devenit professor într-o școală agricolă. Această școală era localizată într-un oraș în care mulți elevi aveau probleme de învățare și de comportament și erau dezavantajați social. Am observat că lucrul cu acești elevi mi-a adus multă satisfacție și am avut rezultate excelente cu ei. După 5 ani în care am desfășurat activități de predare, am devenit profesor invitat la toate școlile localizate în zonele dezavantajate social din jurul orașului Haga.
Din cauza faptului că exista un grad mare de criminalitate, vandalism și violență în acea zonă, școala mi-a dat un câine care să mă păzească. Pentru a crește acest cățel, am mers la un institut de formare specializată în domeniu. După câteva săptămâni, mi s-a cerut să devin chiar eu însămi instructor acolo. Deprinderile pe care le-am dobândit acolo le folosesc încă și astăzi, în special în ceea ce privește comportamentul animalelor în relația cu oamenii. Acest lucru a reprezentat baza pentru coaching-ul meu.
În anul 2001, m-am mutat în partea de est a țării și, datorită abundenței naturii în acea zonă, am început din nou să călăresc. După câțiva ani și o mulțime de cursuri de formare, am decis în 2004 să lucrez în mod profesionist cu oamenii și caii.
În 2004 am finalizat cursul de formare ca specialist în comportamentul cailor și terapie comportamentală. După aceea, am urmat cursul de formare ca instructor de călărie. Am început în 2007 cursul de formare ”Atingere vindecătoare pentru animale”, pe care l-am absolvit în 2013.
Din anul 2004 colaborez cu Toine. Lucrăm indeaproape. Eu dezvolt și execut exercițiile, în timp ce Toine observă și dă feedback-ul participanților la seminar. Datorită relației noastre profesionale de lungă durată, ne înțelegem foarte bine reciproc, ceea ce reprezintă un beneficiu real pentru clienții noștri.
Datorită anilor mei de experiență și abilităților dobândite, îndrăznesc să spun că sunt unul dintre puținii coach care pot lucra în siguranță cu caii pe care nu îi cunosc. Pe loc, pot să aleg calul potrivit pentru exercițiul potrivit.
Dețin toate certificările necesare (precum EAGALA și EAHAE) pentru a fi în măsură să realizez un seminar atractiv și în siguranță.
Ultimul lucru pe care vreau să îl menționez este că lucrez și pentru școlile speciale pentru a îi sprijini să se integreze, cu ajutorul cailor, pe copiii cu probleme sociale și de comportament.